четвер, 29 жовтня 2015 р.

Підготовка одинадцятикласників до ЗНО.

Моральний та психологічний аспект

Вкрай необхідно успішно скласти зовнішнє незалежне оцінювання... На жаль, так вважають лише вчителі. Школярі чомусь вирішили, що це легка справа та занадто безпечно ставляться до підсумкового тестування.

Деякі вкрай "стурбовані" вважають, що скласти можуть все самі, інші, якщо й звертаються за допомогою до репетитора, то обирають не вчителя, а місце проживання останнього. Отож, як же допомогти зняти рожеві окуляри нашим учням та спрямувати їх "на шлях праведний"? 

Перш за все, треба зкоординуватися з батьками дитинки і дати їм зрозуміти, що навчання - це спільна справа. По-друге, пояснити, що відповідальність за майбутнє лягає на плечі самої дитини, і не через три-чотири роки, а вже зараз!

Поради батькам: 
- Не лякайте дитину "точною інформацією від тьоті Каті". Якщо відбуваються якісь зміни у програмі ЗНО чи правилах його проходження, зверніться за допомогою до офіційного сайту чи працівників-консультантів УЦОЯО.

- Вмійте об'єктивно оцінювати свою дитину, не завищуйте та не занижуйте її здібностей.

- Цікавтеся її підготовкою до тестування, але не насідайте занадто - дитині потрібен час на відпочинок та узагальнення здобутої інформації.

- Роз'ясніть синові чи дочці фінансову ситуацію у родині, та вкажіть, на що дитина може розраховувати. Якщо ви не спроможні оплатити її чи його майбутнє навчання, нехай це стане додатковим стимулом для підготовки до ЗНО.

  Поради учневі:
- Сприйми тестування як особистий виклик та йди до мети.

- Візьми всю відповідальність за майбутній результат ЗНО лише на себе, покладайся тільки на власні сили, тоді психологічно тобі буде комфортніше на тестуванні.

- ВЧИ, ВЧИ І ЩЕ РАЗ ВЧИ!

- Не покладайся лише на вчителя, опрацьовуй матеріал самостійно: створюй кольорові конспекти, "малюй" правила у голові, шукай нестандартні асоціації для складних випадків слововживання чи написання слів, багато читай та пиши твори.

- Застосовуй для підготовки все, що можеш: Інтернет-ресурси, книжки та посібники. Скачай на телефон мобільний додаток "Підготовка до ЗНО" та постійно тренуйся, даючи відповіді на тестові запитання.

- Налаштуйся на позитивний результат! Пам'ятай, думки матеріальні, тому мисли позитивно!

Успіхів!

Немає коментарів:

Дописати коментар